*Nettavisen* Nyheter.

Clinton tror ikke på Syria-avtale med Russland

Vladivostok (NTB-Reuters-AFP): USAs utenriksminister Hillary Clinton ser ikke lyst på utsiktene til en avtale med Russland om håndtering av krisen i Syria. Samtaler med russerne om saken har ikke gitt særlige resultater, sier hun.

Clinton sa etter samtaler med president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov i Vladivostok øst i Russland søndag at det ikke ble gjort særlig framgang i Syria-spørsmålet. Men amerikanerne vil fortsatt samarbeide med russerne om en ny FN-resolusjon, tilføyde hun.

- Vi må være realistiske, vi har ulikt syn på Syria, og slik vil det kanskje fortsatt være, framholdt den amerikanske utenriksministeren. Men hun understreket at det ikke er noen vits i å fremme et «tannløst» nytt resolusjonsforslag.

- Det er ikke noe poeng i å vedta en resolusjon som mangler tenner, fordi vi har sett gang på gang at den syriske presidenten Bashar al-Assad bare lukker øynene. Han fortsetter å angripe sitt eget folk, sa Clinton.

Hun oppfordret samtidig Japan og Kina til å senke temperaturen i striden om øyer som begge land gjør krav på. Clinton tok opp spørsmålet på toppmøtet i samarbeidsorganisasjonen for Asia-Stillehavsområdet APEC i Vladivostok lengst øst i Russland i helgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.