RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton vil ha tøffere kamp mot IS


MER AGGRESSIV: Hillary Clinton tar til orde for en mer aggressiv
kurs for å bekjempe ekstremistgruppen IS.
MER AGGRESSIV: Hillary Clinton tar til orde for en mer aggressiv kurs for å bekjempe ekstremistgruppen IS. Foto: Chip Somodevilla (Afp)
Sist oppdatert:
Hillary Clinton, som er klar favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, tar til orde for en mer aggressiv kurs for å bekjempe ekstremistgruppen IS.

I en tale til den amerikanske tankesmia Council on Foreign Relations i New York sa Clinton at det er tid for en «ny fase» i kampen mot IS.

Hun tok til orde for en mer effektiv og bredere USA-ledet koalisjon som trapper opp luftangrepene mot IS-mål i Syria og Irak, mer etterretning og en flyforbudssone for å hindre det syriske regimet i å bombe sivile.

– Hele verden må være en del av denne krigen, men vi må lede den, sa Clinton.

Mer effektive luftangrep «må kombineres med bakkestyrker som faktisk tar tilbake mer territorium», uttalte hun torsdag, uten å si hvorvidt bakkestyrkene bør være amerikanske.

Det burde også være flyforbudssoner over Syria, økt etterretning og trygge soner for folk som flykter fra vold, la hun til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere