RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CM - spillet som døde

Sist oppdatert:
Noen spill blir store og gir aksjeeierne mange penger. Andre kan sørge for at selskapet går i bøtta. Championsip Manager sendte Eidos nesten i skifteretten.

Eidos satt på gull og skulle gi ut CM 5 før SI Games rakk å gi ut sitt Football Manager 2005. Det klarte de aldri. Nettsiden som skulle promotere det nye spillet er helt død og siste oppdatering var 25. november 2004.

Allerede den 12.juli 2004 ble det nye Championship Manager vist fram for pressen, og tidlig høst ble TV 2 Spillmagasinet invitert til eksklusiv framvisning av spillet. Der ble vi fortalt at alt lå klart til lansering i september. Spillet kom aldri.

Nå heter det på nettsiden til spillet at det vil bli gitt ut i andre halvår 2005. Det vil si nærmere ett år etter at det egentlig skulle ha kommet. I eposter med presseansvarlige for Eidos har vi kun fått som svar at spillet er utsatt på ubestemt tid, uten noen grunn for utsettelsen.

Det planlagte CM-Online har derimot på sine sider annonsert at de vil lansere spillet «i løpet av januar.» Onlineversjonen skal i følge Eidos inneholde alle de samme funksjonene som PC-spillet, men kunne spilles over nett. Spillmagasinet har vært registert for å motta nyhetsbrev fra både PC og nettspillets offisielle sider, men har ikke mottatt ett eneste nyhetsbrev.

Spillselskapet Eidos er i ferd med å bli tatt over/solgt etter at de hadde et elendig år i 2004, blant annet på grunn av utsettelsen av nettopp Championship Manager 5. Framtiden for spillet virker nå usikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere