RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CNN i forhandlinger med Breivik

(Paul Weaver, Nettavisen)
Sist oppdatert:
Planlegger TV-intervju.

CNN er i forhandlinger med Anders Behring Breivik om gjennomføring av et TV-intervju, ifølge NRK.

Det er ennå ikke gitt klarsignal for om og når intervjuet kan finne sted.

CNN avventer
Etter det NRK erfarer avventer CNN at politiet skal gjøre en bakgrunnssjekk av en fotograf.

- På dette tidspunktet, kan jeg ikke bekrefte at vi vil intervjue Anders Behring Breivik. Vi kommenterer ikke spekulasjoner om hvordan vi vil dekke rettssaken, men jeg kan bekrefte at vi, i likhet med mange andre nyhetsorganisasjoner, har bedt om et intervju med ham, sier Jonathan Hawkins, pressetalsmann i CNN International til NRK.

Breivik har tidligere sagt at han ønsker å gjøre et eksklusivt intervju til et utenlands nyhetsmedium før rettssaken starter 16. april, men fram til nå har det ikke vært kjent hvilket medie dette har vært.

Lippestad fraråder
Forsvarer Geir Lippestad bekrefter at en «stor internasjonal og seriøs TV-kanal jobber med å få til et intervju». Samtidig har Lippestad rådet sin klient å ikke uttale seg til pressen før rettssaken starter.

- Han bør forklare seg i retten hvor rammene er satt og hvor han har mulighet til å uttrykke seg uten å bli klippet, så mitt råd har vært: snakk til retten og ikke snakk til andre steder, men han har nå valgt at han ønsker å la seg intervjue av en kanal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere