Obama skal ha kommet med kritikken på et telefonmøte med personer som jobbet for ham da han var president.

CNN skriver at tre personer som deltok på møtet, bekrefter at Obama kom med kritikken.

Under det 30 minutter lange telefonmøtet sa den tidligere presidenten at den sittende administrasjonens håndtering av pandemien er en påminnelse om hvor viktig det er å ha et sterkt lederskap i en global krisesituasjon.

Les også: Frykter at statens korona-tiltak er så god at butikker nøler med å åpne opp: - Uheldig

Rekordstort tap

Aldri tidligere har så mange arbeidsplasser gått tapt på så kort tid i USA som i april måned, viser nye tall.

Som følge av koronapandemien er verdensøkonomien i bratt utforbakke. Krisen er den mest akutte på nesten 100 år.

I USA forsvant 20,5 millioner arbeidsplasser i april, noe som er det største bortfallet av arbeidsplasser som noensinne er rapportert. Arbeidsledigheten er på 14,7 prosent. Ikke siden «de harde trettiårene» har ledigheten vært så høy.

I USA er det registrert over 1,3 millioner tilfeller av koronasmitte, og over 78.000 smittede er døde. Til tross for dette har president Donald Trump lovet at landet snart skal gjenåpnes.

Ombestemte seg

Onsdag ble det klart at Trump ser ut til å ha ombestemt seg og kommer likevel ikke til å legge ned beredskapsgruppen som ble etablert for å håndtere koronakrisen.

Visepresident Mike Pence, som leder gruppen, sa tirsdag at det snart ikke vil være behov for den lenger. Han trakk fram Memorial Day 25. mai som en mulig dag å legge ned beredskapsgruppen.

I en rekke Twitter-meldinger onsdag skriver imidlertid Trump at beredskapsgruppen har vært så vellykket at den vil fortsette på ubestemt tid. Men presidenten åpner for at noen av medlemmene kan bli skiftet ut.

(©NTB)

Les også: Trump: – Dette er grunnen til at testing ikke nødvendigvis er en bra ting