*Nettavisen* Nyheter.

CNN vil likevel ikke intervjue Breivik

Oslo (NTB): Den amerikanske TV-kanalen CNN sier det ikke lenger er aktuelt å intervjue terrortiltalte Anders Behring Breivik.

05.04.12 14:26

Kanalen opplyser dette overfor NRK, dagen etter at den norske kanalen meldte at CNN forberedte seg på å intervjue Breivik. Onsdag bekreftet CNN at de hadde bedt om å få intervjue den terrortiltalte 33-åringen, men nå kommer altså kontrabeskjeden.

CNN sier ikke hvorfor det ikke lenger er aktuelt med et intervju.

Breivik selv har sagt at han vil gi ett eksklusivt intervju til et internasjonalt medium før rettssaken mot ham, som starter 16. april. Forsvarerne hans har frarådet ham å gjøre dette.

- Vi har jo gitt ham rådet om å ikke uttale seg til pressen. Han bør forklare seg i retten hvor rammene er satt og hvor han har mulighet til å uttrykke seg uten å bli klippet, så mitt råd har vært: snakk til retten og ikke snakk til andre steder, men han har nå valgt at han ønsker å la seg intervjue av en kanal, sier forsvarer Geir Lippestad.

Utenlandske journalister må blant annet legge fram vandelsattest dersom de ønsker å komme inn på Ila fengsel for å intervjue Breivik. Det er fengselet som har ansvaret for sikkerheten rundt 33-åringen og som tar den endelige avgjørelsen om hvem som eventuelt slipper inn til ham. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.