RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CO2-vedtak redder norsk aluminiumsverk

Sist oppdatert:
Rosendal (NTB): Aluminiumsverket Søral i Kvinnherad i Hordaland har sikret seg kraftkontrakt fram til 2020. Uten CO2-kompensasjon ville kraften blitt dyrere og 250 arbeidsplasser kunne gått tapt.

Den norske CO2-kompensasjonsordningen, som ble etablert av regjeringen i september, gir kraftkrevende industri kompensasjon for merutgiftene til strøm. Ordningen skal gjelde for perioden fra 1. juli i 2013 til 31. desember 2020. Sektorer som omfattes, er produsenter av aluminium, ferrolegeringer, kjemiske produkter og treforedlingsindustri.

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro, som eier 49,9 prosent av Søral, mener kontraktsinngåelsen er bra for Hydro, for Norge som industrinasjon og for det globale klimaet.

- Dette viser at norsk industri og kraftprodusenter sammen kan finne løsninger som sikrer at Norge forblir et sted hvor det er mulig å produsere aluminium med ren, fornybar kraft, sier Brandtzæg til industrienergi.no.

Agder Energi, Lyse Energi, Statkraft og Hydro skal levere opptil 2,6 terawattimer (TWh) i året, omtrent 2 prosent av Norges samlede strømforbruk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere