RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coca-Cola fortsetter samarbeid med Abdulhak-familien

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dette på tross av selskapets forsikringer om at de skulle bryte samarbeidet.

Coca-Cola fortsetter et omfattende samarbeid med Abdulhak-familien, selv etter at selskapet i mars i år fremsatte forsikringer om at de var i ferd med å bryte samarbeidet med Shaher Abdulhak. Det kommer fram i en pressemelding om magasinet ALFAs nyhetsdokumentar om Martine-saken.

Mer enn 53.000 nordmenn boikottet Coca-Cola i februar og mars, for å presse selskapet til å kutte forbindelsene til den jemenittiske milliardæren og forretningsmannen, som er beskyldt for å skjule sin drapsetterlyste sønn Farouk (24). Farouk Abdulhak er etterlyst internasjonalt, mistenkt for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) i London 14. mars 2008.

Fortsetter som før
Omfattende undersøkelser fra ALFAs side, viser at det amerikanske selskapet fortsetter sitt utstrakte samarbeid med Shaher Abdulhaks familie i Egypt, Jemen og Libya. Mens Shaher Abdulhak trekker seg fra de formelle posisjonene i selskapene, er det nære familiemedlemmer som tar over både styreverv og eierposter. Abdulhak-familien, der Shaher Abdulhak er familiens ubestridte overhode, opplever i realiteten små eller ingen økonomiske konsekvenser knyttet til endringene.

Reagerer sterkt
Martine-stiftelsen reagerer sterkt på forholdene som ALFA gjengir i nyhetsdokumentaren.

- Med forbehold om at de nye opplysningene er korrekte, betyr dette at Coca-Cola har ført oss og mediene bak lyset. Det er veldig skuffende for oss og for de over 50.000 menneskene som engasjerte seg i denne saken, sier leder for Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen ifølge pressemeldingen.

- Det at Coca-Cola fortsatt velger å samarbeide med en familie som kan knyttes til våpensmugling, diktatorer, terrorisme og andre grove kriminelle handlinger er for oss uforståelig, men vi vil fortsette å kjempe for rettferdighet i denne saken, sier Rolandsen.

- Dette stemmer ikke
Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, Stein Rømmerud, kjenner seg ikke igjen i påstandene som blir fremsatt av ALFA.

- Det stemmer ikke at Coca-Cola fremdeles samarbeider med Shaher Abdulhak. Vi har etterkommet interessegruppen «Rettferdighet for Martine» sine krav, ved at vi tok opp denne viktige saken med ham, han solgte sine finansielle interesser i vår tapperivirksomhet i Midtøsten, og valgte å tre ut av styret i det egyptiske tapperiet, og 3) dermed avsluttet vi samarbeidet med ham, skriver Stein Rømmerud i en e-post til Nettavisen.

- Det er mistenktes far som gruppen har fokusert på i sitt arbeid, og i sin dialog med Coca-Cola, og det er dermed mistenktes far også Coca-Cola har fokusert på når vi har fulgt opp gruppens henvendelser om å legge press på ham. Alt vi tidligere har sagt i denne saken om å ha brutt samarbeidet med Shaher Abdulhak stemmer. Vi har jobbet hardt for å etterkomme gruppens krav så langt det har latt seg gjøre. Samarbeidet med mistenktes far er dermed avsluttet, fortsetter Rømmerud.

- Vi mener gruppen «Rettferdighet for Martine» jobber for en viktig sak, og det er også derfor vi har samarbeidet med dem i håp om å påvirke at personen som er mistenkt for Martine Vik Magnussen vil samarbeide med britisk politi, for å få avklart sitt skyldspørsmål i rettsvesenet i Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere