*Nettavisen* Nyheter.

Coca-Cola fortsetter samarbeid med Abdulhak-familien

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Dette på tross av selskapets forsikringer om at de skulle bryte samarbeidet.

16.05.11 17:08

Coca-Cola fortsetter et omfattende samarbeid med Abdulhak-familien, selv etter at selskapet i mars i år fremsatte forsikringer om at de var i ferd med å bryte samarbeidet med Shaher Abdulhak. Det kommer fram i en pressemelding om magasinet ALFAs nyhetsdokumentar om Martine-saken.

Mer enn 53.000 nordmenn boikottet Coca-Cola i februar og mars, for å presse selskapet til å kutte forbindelsene til den jemenittiske milliardæren og forretningsmannen, som er beskyldt for å skjule sin drapsetterlyste sønn Farouk (24). Farouk Abdulhak er etterlyst internasjonalt, mistenkt for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) i London 14. mars 2008.

Fortsetter som før
Omfattende undersøkelser fra ALFAs side, viser at det amerikanske selskapet fortsetter sitt utstrakte samarbeid med Shaher Abdulhaks familie i Egypt, Jemen og Libya. Mens Shaher Abdulhak trekker seg fra de formelle posisjonene i selskapene, er det nære familiemedlemmer som tar over både styreverv og eierposter. Abdulhak-familien, der Shaher Abdulhak er familiens ubestridte overhode, opplever i realiteten små eller ingen økonomiske konsekvenser knyttet til endringene.

Reagerer sterkt
Martine-stiftelsen reagerer sterkt på forholdene som ALFA gjengir i nyhetsdokumentaren.

- Med forbehold om at de nye opplysningene er korrekte, betyr dette at Coca-Cola har ført oss og mediene bak lyset. Det er veldig skuffende for oss og for de over 50.000 menneskene som engasjerte seg i denne saken, sier leder for Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen ifølge pressemeldingen.

- Det at Coca-Cola fortsatt velger å samarbeide med en familie som kan knyttes til våpensmugling, diktatorer, terrorisme og andre grove kriminelle handlinger er for oss uforståelig, men vi vil fortsette å kjempe for rettferdighet i denne saken, sier Rolandsen.

- Dette stemmer ikke
Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, Stein Rømmerud, kjenner seg ikke igjen i påstandene som blir fremsatt av ALFA.

- Det stemmer ikke at Coca-Cola fremdeles samarbeider med Shaher Abdulhak. Vi har etterkommet interessegruppen «Rettferdighet for Martine» sine krav, ved at vi tok opp denne viktige saken med ham, han solgte sine finansielle interesser i vår tapperivirksomhet i Midtøsten, og valgte å tre ut av styret i det egyptiske tapperiet, og 3) dermed avsluttet vi samarbeidet med ham, skriver Stein Rømmerud i en e-post til Nettavisen.

- Det er mistenktes far som gruppen har fokusert på i sitt arbeid, og i sin dialog med Coca-Cola, og det er dermed mistenktes far også Coca-Cola har fokusert på når vi har fulgt opp gruppens henvendelser om å legge press på ham. Alt vi tidligere har sagt i denne saken om å ha brutt samarbeidet med Shaher Abdulhak stemmer. Vi har jobbet hardt for å etterkomme gruppens krav så langt det har latt seg gjøre. Samarbeidet med mistenktes far er dermed avsluttet, fortsetter Rømmerud.

- Vi mener gruppen «Rettferdighet for Martine» jobber for en viktig sak, og det er også derfor vi har samarbeidet med dem i håp om å påvirke at personen som er mistenkt for Martine Vik Magnussen vil samarbeide med britisk politi, for å få avklart sitt skyldspørsmål i rettsvesenet i Storbritannia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.