RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Codfarmers selger unna

Oppdrett, lakseoppdrett, merder
Oppdrett, lakseoppdrett, merder Foto: Herskedal, Kjell (Scanpix)
Kvitter seg med anleggsutstyr for å få inn kontanter.

Codfarmers ASA og datterselskapet NAP Marine AS har inngått avtaler med Mainstream Norway AS om salg av utstyr og leasingavtaler.

Salget omfatter båter, foringsautomater og merder.

Mainstream Norway AS betaler et kontantvederlag på totalt kr 14.050.000 millioner for utstyret, hvorav leasinggjeld som overtas av kjøperen, estimert i dag til kr 6.245.000, kommer til fradrag på oppgjørstidspunktet. Forventet kontantutbetalinger er totalt 6.429.000 til Codfarmers ASA og 1.376.000 til NAP Marine AS.

Levering og betaling skal skje i flere transaksjoner, der 10 prosent utbetales i forbindelse med inngåelse av avtalene, mens resterende beløp betales ved overtagelse av de enkelte objektene. Siste overdragelse vil finne sted uke 22 i 2010.

Utstyret er i all hovedsak solgt til bokførte verdier. Det vil med dette ikke oppstå vesentlig regnskapmessige gevinst eller tap ved gjennomført transaksjon, opplyser selskapet.

- Vi er fornøyd med avtalen om salg av anleggsutstyret til Mainstream Norway AS. Kontantvederlagt fra salget styrker den finansielle stillingen til Codfarmers, og investert og bundet kapital blir bedre tilpasset våre planer fremover, sier administrerende direktør Michael Malling i Codfarmers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere