RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Colakrigen i India stadig hissigere

Sist oppdatert:
De amerikanske brusgigantene Coca og Pepsi har fått beskjed om å pelle seg ut av India, og indiske skuespillere får på pukkelen etter å ha deltatt i reklamefilmer

Det var i forrige uke det ble meldt om spor av dødelig insektmiddel i Coca-Cola og Pepsi Cola som ble solgt i India. I en annerledes Cola-krig må de amerikanske brusgigantene stå sammen mot konsumenter som vil ha dem fjernet fra markedet.

Aktivister fra regjeringspartiet BJP og andre politiske grupper har de siste dagene holdt demonstrasjoner der colaflasker er blitt trampet i stykker og plakater med reklame for leskedrikkene er revet ned. Indiske skuespillere som deltar i reklamen, møter voldsom kritikk, melder NTB

– Kom dere ut av India, Coke og Pepsi. Dere leker med våre liv, ropte en gruppe på rundt 100 demonstranter som denne uken hadde samlet seg rundt den travle jernbanestasjonen Churchgate i Mumbai, millionbyen som tidligere var kjent som Bombay.

– Disse to flernasjonale selskapene må bort fra India. Vi gir dem en frist på ti dager, innen da vil vi ha fått resultatene av de siste testene. Hvis det viser seg at leskedrikkene inneholder gift, vil vi knuse hver eneste colaflaske vi kommer over. Vi vil brenne lastebilene som frakter slike produkter langs våre veier, sier ungdomspolitikeren Aslam Sheik i partiet Samajwadi, ifølge NTB.

De to colaprodusentene har forsvart seg i helsides annonser i de største indiske avisene, der det understrekes at leskedrikkene lages i samsvar med strenge amerikanske og europeiske sikkerhetsforskrifter. Dette gjelder også produktene som selges i India, og de som tror noe annet, kan komme på besøk for å sjekke selv, heter det videre i annonsene.

Talsmenn for de to selskapene gjentar at det ikke er funnet bevis for at produktene virkelig inneholder spor av de kjemiske giftstoffene DDT, lindan, malathion og klorpyrifos. Den indiske regjeringen har likevel gitt to statlige laboratorier ordre om å granske leskedrikkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere