Colombianere utsetter reise til Oslo

Bogotá (NTB): De colombianske delegasjonene som skal delta i fredssamtaler i Norge denne uka, har utsatt avreisen til Oslo, skriver avisa El Espectador.

Både delegasjonen til den colombianske regjeringen og delegasjonen til FARC-geriljaen har utsatt ankomsten til Oslo på grunn av dårlig vær som har forstyrret flytrafikken i Colombia og mellomamerikanske land de siste dagene.

I tillegg er FARC-delegasjonen, som samler seg i Havana på Cuba, ennå ikke fulltallig. Iván Márquez mangler, skriver avisa.

FARC er dessuten bekymret for om forsikringene de har fått om fritt leide, er tilstrekkelige til at deres folk ikke blir pågrepet som følge av internasjonale arrestordrer.

De siste opplysningene går ut på at delegasjonene kommer til Oslo tirsdag ettermiddag, slik at det formelle forhandlingsmøtet finner sted onsdag. Det er usikkert om en planlagt pressekonferanse onsdag må utsettes.

Delegasjonene skulle ha kommet til Oslo søndag kveld, og det første møtet mellom representanter for delegasjonene skulle ha funnet sted mandag, ifølge de opprinnelige planene etter at forhandlingene tidligere er utsatt en uke. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.