RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Color Fantasy slår ut for Sunde

Sist oppdatert:
Cruiserederen Olav Nils Sunde er ute med tall for Color Line. Sjekk saken her
Color Group er et holdingselskap for de heleide datterselskapene Color Line og Color Hotell Skagen. Selskapet eies av Ålesundrederen Olav Nils Sunde.

Color Line ivaretar all virksomhet i tilknytning til fergedriften. Color Hotell Skagen i Danmark inngår som en integrert del av Color Line, og er et ledd i konsernets destinasjonsutvikling. Virksomheten består av cruise og transport, frakt og spedisjon, samt hotell og handel. I tillegg representerer Color Lines maritime virksomhet drift og vedlikehold av egen tonnasje, tonnasjeutvikling og tonnasjeforvaltning.

I en melding kommer det frem at konsernets driftsinntekter i første halvår var på 2 milliarder kroner, mot 1,7 milliarder kroner i samme period i fjor.

Oppgangen i drifstinntekter skyldes i hovedsak M/S Color Fantasy, opplyses det i en melding. Driftresultat før ordinære avskrivninger og charterkostnader/leasing (EBITDA) pr. første halvår ble 254 millioner kroner, mot 234 millioner i 2004.

Driftresultatet reflekterer relativt høye bunkerspriser, og også en nedgang i antall reisende til Danmark sammenlignet med foregående år, heter det i meldingen.

På grunn av høye avskrivninger på Color Fantasy drar eriftresultat etter ordinære avskrivninger og charterkostnader/leasing ned til minus 20 millioner i første halvår, mot 23 millioner i 2004.

Resultat før skatt på havnet på minus 51 millioner i halvåret, mot 5 millioner i 2004.

Konsernets likviditet er god, og var pr. 30/6-2005 ca. 1,22 milliard kroner inklusive utrukne kredittlinjer, opplyses det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere