RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Comeback for Nalbant i Sense? (Ny2)

Sist oppdatert:
Reitangruppen legger inn bud på mobilselskapet Sense. Dermed kan tidligere Sense-sjef Nadir Nalbant være på vei tilbake, for han leder i dag Reitans egen mobilsatsning Hello
Oppdatert med kursutvikling, bakgrunn og kommentarer fra Reitan og Sense.

Reitangruppen byr 3,50 kroner pr. aksje for Sense, som hadde sluttkurs i går på 2,45 kroner. Etter 20 minutters handel tirsdag er kursen opp 35 prosent til 3,30 kroner.

- Reitangruppen oppfatter det fremsatte kontanttilbudet, som representerer en premie på 43 prosent over siste sluttkurs før det frivillige tilbudet ble fremsatt, som en fair pris i henhold til historisk børskurs, underliggende verdier i Sense og de rådende forhold i aksjemarkedet.
Finansdirektør Kjell Magnus Reitan sier til iMarkedet at det man primært mener å kunne forbedre hos Sense er distribusjon og markedstilgang gjennom gruppens butikker.

- Sense er Norges tredje største mobilaktør, med en kundebase på rundt 200.000. Selskapet har positiv inntjening. Det er et godt drevet selskap, som har gjennomgått en kraftig forbedring på driften, sier Reitan.

- Men utfordringen er distribusjonen, markedsføringen og tilgangen til nye kunder, sier Reitan.

- Positive signaler
Reitan sier man ikke har fått formelle bekreftelser, men "positive signaler" fra Sense-aksjonærer.

Styreformann Øyvind Aasbø i Sense sier styret ikke har behandlet budet ennå, og har derfor ingen oppfatning av det foreløpig.

Aasbø sier han som representant for Sense-aksjonær Norsk Vekst har en "klar oppfatning" av budet, men den vil han ikke gå ut med foreløpig.

Han sier planen er å avholde et styremøte angående saken i løpet av uken.

Sense har tidligere vært i samtaler med en annen mobilaktør, You, men Aasbø sier det ikke pågår samtaler med You nå.

Comeback?
Tidligere Sense-sjef Nadir Nalbant lurer i kulissene i budet fra Reitangruppen. Nalbant er tidligere hentet inn for å bygge opp et mobilselskap under navnet Hello på distribusjonsnettet til Reitan, som innbefatter blant annet Narvesen og 7 eleven-butikkene.

Reitan sier prosessen med budet har vært holdt på armlengdes avstand fra Nalbant, fordi han fortsatt er en betydelig aksjonær i Sense.

Reitan sier det er altfor tidlig å si om Nalbant vil lede den samlede mobilsatsningen hvis man får aksept for budet.

Lavt verdsatt
Sense har vært lavt verdsatt på børsen, i forhold til sin størrelse. Mange har vært skeptiske til selskapets utsikter på egenhånd. Siste notering i går ta en børsverdi på drøyt 190 millioner, mens budet gir en verdi på 273 millioner.

Sense omsatte i fjor for 565 millioner kroner, fikk et driftsresultat på pluss 4,6 millioner og et resultat før skatt på minus 0,9.

Selskapet hadde 101 millioner i kontanter ved nyttår.

Styret i Reitangruppen har satt som betingelse en akseptgrad på 90 prosent av aksjene i Sense. Tilbudsperioden varer fra og med 2. april 2003 til og med 30. april 2003 kl. 16:00. Reitangruppen eier allerede 2,4 prosent av stemmene i Sense.

ABG Sundal Collier Norge er finansiell rådgiver for Reitan og Bugge, Arentz-Hansen & Rasmussen som juridisk rådgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere