RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Comeback for norsk mobiltelefon

(Simonsen)
Sist oppdatert:
Simonsen er tilbake med to nye modeller.

[Mobilen.no]: En gang i tiden var Simonsen Norges svar på Nokia.

Mobiltelefonene deres var kjent for å tåle det meste.

Nå, 15 år etter den legendariske NMT-mobilen Simonsen Freeway 450L, er Simonsen tilbake.

Navnet skal brukes på to nye norskutviklete mobiltelefoner.

De to modellene det er snakk om er en vanntett mobiltelefon med to SIM kort og Walkie-Talkie, og en enkel mobiltelefon med store taster.

Freeway F-510
Modellen med 2 SIM kort og Walkie-Talkie heter Freeway F-510. Dette er en robust, støt- og støvsikker mobiltelefon som er støv- og vanntett (IP67) og har militærgodkjenning (MIL-810F). Med to SIM-kort har man mulighet for å være operativ med to forskjellige telefonnummer.

Telefonen har berøringsskjerm, Bluetooth, GPS, kamera, FM-radio, mediespiller, aktiv støyreduksjon, lommelykt og et batteri på hele 1800mAh som skal gi 10 timer taletid.

Simonsen Freeway F-510 er en såkalt ”Rugged” telefon og blir å regne som et verktøy for håndverkere og andre som jobber under tøffe forhold. 

Telefonen vil være tilgjengelig hos teleforhandlere, samt deler av bygg- og anleggsbransjen i alle nordiske land i løpet av desember. Veiledende pris er 3995 kroner.

Se bilde og les spesifikasjoner for F-510 på Mobilen.no.

BB-200
Simonsen lanserer også en enkel mobiltelefon med store taster, Simonsen BB-200. Telefonen leveres med en bordlader, og er rettet mot senior- og hjemmetelefonmarkedet.

– Hjemmetelefonmarkedet er i stor utvikling. Portering av fastlinjenummer til GSM har startet og Simonsen BB-200 vil være en god erstatning til fasttelefonen, forteller Roger Bakke, direktør i TeleD, som står bak Simonsen-mobilene. – Første produksjon på 5000 telefoner er allerede solgt til en finsk distributør.

BB-200 er ventet for salg i Norge i desember, med en veiledende utsalgspris på1249 kroner.

Se bilde og les spesifikasjoner for BB-200 på Mobilen.no

Comeback

Simonsens historie er lang og brokete. Grunnleggeren, sivilingeniør Willy Christian Simonsen (1913 – 2003), var en norsk radio- og telepioner. Under krigen konstruerte han radioen Sweetheart for motstandsbevegelsen. Han ble arrestert av tyskerne, men klarte å rømme under en dramatisk aksjon i 1941.
Etter krigen startet han selskapet Simrad (Simonsen Radio), og i 1970 Simonsen Telecom.

Simonsen Telecom startet som produsent av OLT-mobiler. Det var på den tiden mobiltelefoner ikke var automatisert. Utover på 80-tallet kom flere NMT-mobiler. Selskapet ble solgt til utenlandske eiere og skiftet hender flere ganger. I en periode var selskapet også eid av de ansatte. Men i 1998 ble bedriften nedlagt og merkenavnet Simonsen ble solgt til MTU Telecom.

Selskapet TeleD, som nå står bak satsingen på Simonsen, har sitt utspring i MTU-gruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere