(Spillmagasinet): Funcom har begynt arbeidet med å stenge og slå sammen flesteparten av serverne til nettrollespillet «Age of Conan».

Serverene i USA er allerede stengt og vil være utilgjengelige i ett døgn for sammenslåingen. I Europa starter prosessen på onsdag og skal være ferdig i løpet av torsdag 15. januar.

Mer fra SPILLMAGASINET:
- «Conan» er ren magi
- Spillerne flykter
- Den beste nyheten

Funcom opplyser på spillets offisielle forum at hele 31 av 49 servere stenges, noe som gir en klar indikasjon på at antall spillere ikke står til de høye forventningene i forkant av lanseringen av rollespillet.

Tolv servere i Europa

Mens amerikanerne blir avspist med seks servere, beholdes dobbelt så mange i Europa hvor det kuttes ned til tolv servere. Det blir fremdeles støtte for språkene tysk, italiensk og fransk i tillegg til engelsk, og serverne skal fremdeles tilby PvE (player-versus-environment) og PvP (player-versus-player) samt rollespill.

Det norske spillselskapet håper at spillopplevelsen for de gjenværende spillerne skal bli bedre med bare 1/3 av serverne aktive. På denne måten er sannsynligheten større for at du møter et sunt antall andre spillere når du logger deg på.

Du kan lese mer om sammenslåing av serverne på «Age of Conan» sitt offisielle forum.

Satser fortsatt

Nyheten om sammenslåingen blir stort sett positivt mottatt av spillerne på Funcoms forum. Og selv om det tilsynelatende brenner et blått lys for spillet satser selskapet på mer innhold til «Age of Conan», blant annet en fullverdig utvidelsespakke.

Konsollversjonen av spillet samt det nye MMO-spillet «Secret World» skal også fremdeles være under utvikling.

Les mer om spillet på det detaljsiden for «Age of Conan».

På forsiden finner du flere gode saker om spill.