(Spillmagasinet): Økonomien i det norske spillselskapet Funcom er ikke som den burde, og selskapet varsler oppsigelser og permitteringer av rundt 20 prosent av staben. Størstedelen av kuttene vil bli gjort i Norge.

Lanseringen av spillsatsingen «The Secret World» blir utsatt i flere måneder som følge av nedskjæringene mens utvidelsen av «Age of Conan» går etter planen, skriver Funcom.

Den aktuelle utvidelsen av «Age of Conan» er «Rise of the Godslayer», som Funcom annonserte under spillmessen GamesCom 09 i Køln. Funcom har gjort en rekke forbedringer av rollespillet siden lanseringen i mai 2008. I et intervju med Spillmagasinet i forkant av GamesCom uttalte produktsjef Erling Ellingsen at Funcom nå ville fokusere på neste steg i Conans historie.

Administrerende direktør Trond Arne Aas opplyser at den synkende dollarkursen har vært utslagsgivende for selskapet og bekrefter også at de løpende utgiftende i forbindelse med «Age of Conan» er blant årsakene til at det totale kostnadsnivået i Funcom nå er for høyt.

Det er ingen hemmelighet at «Conan» har vært og er et svært kostbart spill å utvikle for Funcom og at spilleroppslutningen ikke har stått til forventingene. Ellingsen innrømmer også at selskapet har gjort feil i designet av spillet.

- Vi gjorde noen feil i rollespillsystemet vi lanserte med. Vi innså etter lansering, at det systemet vi hadde designet ikke fungerte godt nok for å holde på spillere over lengre tid og at det førte til at visse deler av karakterprogresjonen ikke var engasjerende nok, sier Ellingsen.

Ellingsen ønsket ikke å gå i detalj rundt antall spillere som er aktive i «Age of Conan» i forkant av «Rise of the Godslayer»-annonseringen.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.