*Nettavisen* Nyheter.

Container sugd inn i jetmotor

Foto: AFP (AFP)

En Boeing-maskin skulle til å lette med en bagasjekonteiner i den ene flymotoren.

12.05.09 11:43

En Boeing 747-maskin fra Japan Airlines med 245 passasjerer om bord sugde inn en enorm bagasjekonteiner like før take-off på den internasjonale flyplassen i Los Angeles mandag.

Dermed måtte flyet returnere til terminalen hvor passasjerene ble omplassert til en ny flyavgang.

Forberedte seg på take-off
Australske Carol Van Schellen var en av passasjerene om bord og forberedte seg på at flyet skulle kjøre nedover rullebanen da flygemaskinen plutselig ble omringet av politibiler.

- Jeg la merke til at det var politibiler som eskorterte oss, og jeg tenkte: Det var merkelig, sa hun til den Melbourne-baserte radiokanalen 3WA.

- Men de forsøkte faktisk å stanse oss, tror jeg. Jeg så ut av vinduet og det var en stor bagasjekonteiner som satt fast i motoren. Jeg aner ikke hvorfor piloten ikke la merke til den, men vi var i ferd med å ta av, og han kunngjorde at de hadde et lite problem med motor nummer én, sier Schellen.

Sto parkert like ved flyet
Talsmann for luftfartsmyndighetene Ian Gregor sier det var en tom bagasjekonteiner som sto parkert like ved flyet, og at det oppsto et vakuum da jetmotorene ble fyrt av like før avgang, skriver The Times. Dette førte til at konteineren ble sugd inn i én av de fire jetmotorene.

Konteineren var på 1,5 meter ganger 1,5 meter ganger 1,22 meter. Det skadde flyet ble tauet til en hangar for reparasjoner.

Dette er én av flere alvorlige flyepisoder det siste året på amerikansk jord. I februar var det et passasjerfly, med 49 passasjerer som omkom, da flyet styrtet i et bolighus i Buffalo, New York. I januar måtte pilotene om bord på en Airbus A320 foreta en nødlanding på Hudson-elven i New York etter å ha sugd inn fugler i flymotorene.

I tillegg har det vært andre alvorlig flyhendelser rundt om i verden, deriblant flyulykken på Schiphol-flyplassen tidligere i år.

Se video under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.