RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coop-ansatt lot asylsøkere få handle gratis for 150.000,-

Sist oppdatert:
....men det hadde han ikke lov til. Nå er den 26 år gamle mannen dømt for grovt underslag.

(BA.NO): Mannen hadde jobbet som vikar og deltidsansatt i en Coop Mega-butikk i en av Bergens omegnskommuner, da underslaget ble avslørt.

Mannen kommer opprinnelig fra et krigsherjet land vedgikk at han ved den rekke tilfeller lot to andre asylsøkere som handlet i butikken, ta med seg varer uten å betale for det.

Fikk ta varene med seg

De to kundene pleide å komme når han var på jobb. I stedet for å kreve betaling av dem, scannet han inn varene og lot dem få ta varene med seg.

Deretter trikset han med kassasystemet og slettet kjøpene. Noen andre ganger mottok han kontant betaling fra kunder, og slettet kjøpene når de ikke krevde kvittering, skriver BA.

– Jeg likte dårlig å gjøre dette, men jeg tenkte at jeg kunne hjelpe de to asylsøkerne ved å la dem få matvarer gratis, sa mannen da saken nylig ble behandlet i den lokale tingretten.

Lærte triksingen av andre

Han hadde ikke selv kommet på denne måten å gjøre det på, men hadde lært triksingen med kassasystemet av en kjenning av de to asylsøkerne.

Han erkjente straffskyld og ga uttrykk for at han angret.

I rettssaken kom det frem at da mannen satt i kassen var omsetningen på 2,3 millioner kroner. Av dette hadde han slettet kjøp for over 173.000 kroner.

Butikksjefen forklarte at de merket de store avvikene i forhold til når andre ansatte satt i kassen, og 26-åringen ble innkalt til et møte.

Innrømmet underslag

Han innrømmet underslaget, men mente beløpet var langt mindre - cirka 50.000.

Påtalemyndigheten reduserte summen fra 173.000 til 150.000 kroner, og tok høyde for alle muligheter for lovlig gjennomført sletting av varer i såkalt parkert bong.

26-åringen ble dømt til 120 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Bakgrunnen er at saken er blitt noe gammel. Han ble samtidig dømt til å betale tilbake de 150.000 kronene han underslo.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere