RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coop NKL reagerer på påstander

Sist oppdatert:
Coop NKL reagerer kraftig på påstander fra Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH)
- Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) bommer grovt når de i flere medier i dag karakteriserer Coop som streikeprofitør og gratispassasjer, skriver informasjonsdirektør i Coop NKL, Bjørn V. Kløvstad i en pressemelding onsdag.

Coop er ikke medlem av HSH, og har dermed ikke vært rammet av streiken. Ifølge Kløvstad kommer dette av at Coop har valgt Samvirkeforetakenes Forhandlingsorganisasjon (SAMFO) som sin arbeidsgiverorganisasjon.

- Dette er historisk begrunnet. Coop har eksistert siden 1906, lenge før noen av våre konkurrenter engang var påtenkt. I motsetning til konkurrentene er Coop et samvirkeforetak og vår egenart gjør at våre interesser er litt annerledes enn deres. I tillegg er HSH en næringspolitisk organisasjon, Coop er det også, men samtidig en forbrukerpolitisk organisasjon. Et medlemskap i HSH vil dermed innebære risiko for interessekonflikter, sier Kløvstad.

Og han fortsetter:

- I denne saken opptrer organisasjonen HSH som jyplinger og utsagnet om at Coop er gratispassasjerer faller på sin egen urimelighet, sier Kløvstad.


Coop er i disse dager i forhandlinger med sine arbeidstakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere