Coop vil ha egen økomelk

Oslo (NTB): Forbrukersamvirket Coop forhandler med Rørosmeieriet AS om å levere økologisk melk under eget navn.

Tine og andre større meieriselskaper har tidligere sagt nei til å tappe melk for Coop. Rørosmeieriet AS er i sluttforhandlinger med Coop om en avtale om å tappe Coop-melk på Røros.

Rørosmeieriet AS ser på dette som interessant, skriver Nationen.

- Vi har ledig kapasitet i anlegget, så slik sett er dette interessant for oss. Og all økt satsing på økologiske varer vil være positivt for våre egne varer. Men vi har ingen kommentar i forhold til vår kontakt med Coop, sier meieristyrer og daglig leder Trond Vilhelm Lund i Rørosmeieriet AS.

Bedriften er i hovedsak eid av aksjonærer med lokal tilhørighet og ansatte ved det tidligere Tine-anlegget.

Tine har imidlertid 11 prosent av aksjene i Rørosmeieriet. Det lille meieriet kjøper årlig rundt 2 millioner liter økologisk melk årlig fra Tine, og melken blir i dag brukt til produksjon av ost, smør, rømme og tykkmelk.

Meieriet har imidlertid kapasitet til å håndtere dobbelt så mye som i dag, noe som gjør at det kan åpnes for en avtale med Coop.

Coop tror det kan være penger å tjene på å lansere eget økomerke fordi Tine i dag er eneleverandør av økologisk melk i Norge. Informasjonssjef Bjørn Kløvstad sier at målet er å ha økomelk klar til salg senest i løpet av høsten hvis avtalen går i boks.

Konsernsjef for kommunikasjon i Tine, Elisabeth Morthen, ønsker konkurransen velkommen.

- Vi har et sterkt ønske om at forbruket av økologisk melk skal øke, og dersom Coop kan bidra er vi positive til det, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag