Gå til sidens hovedinnhold

- Coronaviruset er en vanlig forkjølelse som blir brukt som et våpen mot Trump

Kontroversiell venn av Donald Trump sår tvil om coronaviruset.

NEW YORK (Nettavisen): - Coronaviruset er en vanlig forkjølelse som blir brukt som et våpen mot Trump, sier den kontroversielle radioverten Rush Limbaugh i sitt eget radioshow på mandag.

Les: Coronaviruset: - Trump er rasende

Uttalelsen vekker naturlig nok oppsikt i USA, hvor flere titalls tilfeller av koronaviruset nå er bekreftet.

- Det ser ut som coronaviruset blir brukt som et våpen og som nok et element for å dra Donald Trump ned, sa Limbaugh på sitt radioshow mandag, ifølge

Les: WHO: – Verden må forberede seg på en potensiell pandemi

- Nå skal jeg forteller dere sannheten om coronaviruset. Og ja, jeg har garantert helt rett på dette. Coronaviruset er en vanlig forkjølelse, sa Limbaugh.

Han hevdet samtidig at media overdriver farene ved viruset «i et forsøk på å skade Trump». Her kan du lese alle uttalelsene fra Rush Limbaugh.

Les: Donald Trump kobler Hillary Clinton og Michelle Obama til sex-overgriperen Harvey Weinstein

Fikk USAs høyeste fortjenstmedalje

Limbaugh, som er en av grunnleggerne av USAs konservative radionettverk, fikk tidligere i år påvist lungekreft med spredning.

Under Donald Trumps tale om rikets tilstand i begynnelsen av februar i år, vakte det oppsikt da Trump også kunngjorde at Limbaugh fikk USAs høyeste fortjenstmedalje, Medal of Freedom.

Trump, som også fikk kritikk for å gi medaljen til radioverten, uttalte også at Limbaugh var et av hans ideologiske forbilder.

Les også

Coronaviruset: - Trump er rasende

Livestudio: Siste nytt om coronaviruset

De amerikanske helsemyndighetene CDC opplyste på tirsdag at det nå de anser det som uunngåelig at det blir en spredning av smitten i USA og at veldig mange personer vil bli syke, melder Washington Post.

Kommentarer til denne saken