Gå til sidens hovedinnhold

Coronaviruset: - Trump er rasende

Coronaviruset irriterer president Donald Trump kraftig.

NEW YORK (Nettavisen) Det opplyser to kilder som sitter tett på presidentene til Washington Post. Trump skal være rasende fordi viruset påvirker børsene. Presidenten mener også at myndighetenes advarsler er med på å forsterke investorenes frykt, skriver avisen.

Livestudio: Siste nytt om coronaviruset

- USA er i fantastisk form!

Presidenten opplyser onsdag morgen amerikansk tid at han skal holde en pressekonferanse om viruset ved 18-tiden amerikansk tid, det vil si midnatt norsk tid.

Les også

Milliardærarvingen Andrea Catsimatidis bruker bikinien i Trump-kampen: - Jeg visste ikke at brystene mine var så partiske

Onsdag ettermiddag er han også ute på Twitter og kritiserer mediene for måten de dekker viruset på. Presidenten kritiserer flere medier for å spre frykt om viruset.

- Lav seeroppslutning Fake News MSDNC (Comcast) & @CNN gjør alt de kan for å få coronaviruset til å se verst mulig ut, inkludert å skape panikk i markedet, om mulig, skriver presidenten blant annet.

- I tillegg er de inkompetente Do Nothing Democrat kameratene bare ord, og ingen handling. USA er i fantastisk form! skriver Trump.

Lite bekymret

I en tale senere på onsdagen framsto USAs president som lite bekymret for at det nye koronaviruset skal spre seg kraftig i USA, men han skal ha en annen holdning privat.

– Vi har svært god kontroll på koronaviruset i vårt land. Det er svært få personer som er smittet, jeg har ikke hørt noe annet enn det, og de få som har fått det, har alle blitt bedre, hevdet en rolig Donald Trump onsdag, ifølge NTB.

Trump uttalte seg på direktesendt pressekonferanse på kvelden, der han også utnevnte visepresident Mike Pence til å lede arbeidet med USAs beredskap og håndtering av virusutbrudd i landet.Presidenten har kommet hjem fra statsbesøket i India for å ha møter med administrasjonen om situasjonen for USA når det gjelder risikoen for smitte og spredning av covid-19 i USA. I hans fravær har regjeringen fått gjennomgå av Kongressen og Demokratene for innsatsen mot det nye koronaviruset.

Men til tross for at Trump og hans rådgivere virker som de utad roer ned gemyttene, skal stemningen være en annen bak lukkede dører. Ifølge CNNs reportere som fulgte Trump på reisen i India, skal kilder nær ham ha sagt at han på privaten uttrykte sterk frustrasjon over situasjonen hjemme i USA over hvordan virussituasjonen ble håndtert.

Trump skal blant annet ha mislikt sterkt at personer smittet med viruset skal ha fått lov til å reise hjem til USA, og han skal også ha ønsket å finne ut hvem som tillot at det kunne skje, slik at han kunne sørge for at de ansvarlig fikk sparken.

Les også

undefined

Les også: Toppøkonom med virusadvarsel: - Vi vet ikke hva dette er

- Coronaviruset er et våpen mot Trump

På mandag var en kontroversiell venn av Donald Trump ute og sådde tvil om coronaviruset.

- Koronaviruset er en vanlig forkjølelse som blir brukt som et våpen mot Trump, sier den kontroversielle radioverten Rush Limbaugh i sitt eget radioshow på mandag.

Les også: - Koronaviruset er en vanlig forkjølelse som blir brukt som et våpen mot Trump

Les også

Barnebruden Courtney Stodden angriper sex-mistenkt milliardær: - Skal fortelle alt i ny bok

Uttalelsen vekker naturlig nok oppsikt i USA, hvor flere titalls tilfeller av koronaviruset nå er bekreftet.

- Det ser ut som coronaviruset blir brukt som et våpen og som nok et element for å dra Donald Trump ned, sa Limbaugh på sitt radioshow mandag.

Les også

Trump-dynastiet: - Det kan bli en grusom konflikt

Les også: - Til sommeren kan det være like mye virus i Norge som i Syden

- Nå skal jeg forteller dere sannheten om coronaviruset. Og ja, jeg har garantert helt rett på dette. Coronaviruset er en vanlig forkjølelse, sa Limbaugh.

Han hevdet samtidig at media overdriver farene ved viruset «i et forsøk på å skade Trump». Her kan du lese alle uttalelsene fra Rush Limbaugh.

Les: Donald Trump kobler Hillary Clinton og Michelle Obama til sex-overgriperen Harvey Weinstein

Fikk USAs høyeste fortjenstmedalje

Limbaugh, som er en av grunnleggerne av USAs konservative radionettverk, fikk tidligere i år påvist lungekreft med spredning.

Under Donald Trumps tale om rikets tilstand i begynnelsen av februar i år, vakte det oppsikt da Trump også kunngjorde at Limbaugh fikk USAs høyeste fortjenstmedalje, Medal of Freedom.

Trump, som også fikk kritikk for å gi medaljen til radioverten, uttalte også at Limbaugh var et av hans ideologiske forbilder.

De amerikanske helsemyndighetene CDC opplyste på tirsdag at det nå de anser det som uunngåelig at det blir en spredning av smitten i USA og at veldig mange personer vil bli syke.

Norsk student smittet

Onsdag kom også nyheten om at en norsk student i Firenze skal være smittet av coronavirus, melder NRK.

Det er den italienske avisa La Nazione som omtaler saken. Ifølge skal den norske studenten ha kommet til Firenze for kort tid siden og være venn av en mann som nylig ble påvist å være smittet av coronaviruset.

Utenriksdepartementet har foreløpig ingen kommentar, men opplyser til Nettavisen at de undersøker saken.

Les også

undefined

EU: Ingen grunn til viruspanikk

Utbruddet av det nye koronaviruset i Europa er bekymringsfullt, men det er ingen grunn til panikk, mener EU.

Det slo EUs helsekommissær Stella Kyriakides fast etter et møte med Italias helseminister Roberto Speranza i Roma onsdag, skriver NTB.

Landet har registrert over 320 smittetilfeller av covid-19-viruset og er dermed hardest rammet i Europa.

– Vi må også være årvåkne når det gjelder feilinformasjon og desinformasjon, i tillegg til uttalelser som nører opp under fremmedfrykt, villeder innbyggerne og setter spørsmålstegn ved myndighetenes arbeid, sa hun, ifølge NTB.

På tirsdag var det kraftig børsnedgang både i Oslo og på Wall Street. Onsdag fortsatte nedgangen på Oslo Børs, mens det på Wall Street startet med en svak oppgang onsdag ettermiddag norsk tid.

Kommentarer til denne saken