RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CorrOcean får Roxar-effekt

Sist oppdatert:
Oljeteknologiselskapet CorrOcean har fått et kraftig løft i omsetningen etter Roxar-kjøpet.
CorrOceans fusjon med konkurrenten Roxar har gikk et kraftig løft i selskapets aktivitet. CorroCean og nå innfusjonerte Roxar er begge fokusert på måleinstrumenter og andre teknologiprodukter til oljebransjen.

Som følge av fusjonen Steg CorrOceans driftsinntekter fra 45,4 millioner i andre kvartal i år til 206,2 millioner i tredje kvartal. På proforma basis falt imidlertid omsetningen fra 310,8 millioner i andre kvartal til 282,9 millioner i tredje kvartal

Det ga et driftsresultat på 5,6 millioner kroner i tredje kvartal, mot 6,2 millioner i foregående periode.

Store urealisert valutagevinster løftet bunnlinjen kraftig. Resultat før skatt steg fra 5,3 millioner kroner i andre kvartal til 40,1 millioner i tredje kvartal.

Roxar var konsolidert i to av tre måneder i tredje kvartal.

Når det gjelder veien videre, mener CorroCean at konsernet har en del å hente på optimaliseringer i produksjonen og utvikling av en bredere programvarepakke til å følge produktene.

Den største utfordringen er imidlertid å finnekvalifisert personell, som kan bidra til videre vekst for konsernet. Det foreligger også utfordringer i verdikjeden med dagens stramme markeder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere