RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CorrOcean kjøper Roxar

Sist oppdatert:
Milliardoppkjøpet øker omsetningen og resultatet betydelig.
Det børsnoterte oljeserviceselskapet betaler 2,22 milliarder kroner for det stavangerbasert Roxar.

- CorrOcean og Roxar passer svært godt sammen strategisk, og representerer en god mulighet til å kombinere markedslederen innen flerfase- og gassmålere med markedslederen innenfor sandmåling innenfor dypvannssegmentet, ikke minst i lys av de sterkevekstutsiktene i markedet, sier styreformann Hans Olav Torsen i CorrOcean i en børsmelding.

Det er et datterselskap av Arcapita Bank som selger Roxar til CorrOcean.

Med på kjøpet får Roxar over 700 høyt kvalifiserte medarbeidere fordelt på salgskontorer i 26 land over heleverden.

Oppkjøpet øker CorrOceans omsetning betydelig fra 152 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner pro-forma basis i 2006, og fra 37 millioner kroner til 299 millioner kroner på proforma basis i første kvartal 2007.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) øker fra 20 millioner kroner til 130 millioner kroner på proforma basis i 2006.

- Fremover forventer selskapet en dobling i omsetning over den neste tre års perioden og økte marginer som følge av økt produksjons- og distribusjonseffektivitet og realisasjon av synergigevinster, skriver selskapet i en melding.

Finansieringen av oppkjøpet skal skje gjennom en forhåndstegnet privat plassering på 781 millioner kroner til en tegningskurs på 6 kroner per aksje, en garantert fortrinnsrettsemisjon på 319 millioner kroner til en tegningskurs på 6 kroner per aksje, et forhåndstegnet konvertibelt obligasjonslån på 200 millioner kroner og senior bankgjeld på 1,1 milliarder kroner fra DnB NOR og Fokus Bank.

Fondsfinans har vært finansiell rådgiver og tilrettelegger for CorrOcean, og Pareto Securities har vært medtilrettelegger i plasseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere