Gå til sidens hovedinnhold

Costa Concordias kaptein risikerer 20 år i fengsel

Grosseto (NTB-Reuters): Kapteinen på italienske skipet Costa Concordia, som forliste ved øya Giglio i januar i fjor med over 4.000 passasjerer om bord, risikerer opptil 20 års fengsel. 32 mennesker omkom i ulykken.

Påtalemyndigheten argumenterte under det forberedende rettsmøtet mandag for at Costa Concordias tidligere kaptein Francesco Schettino skal bli tiltalt for drap fordi det var han som var skyld i forliset. Han er anklaget for å ha styrt skipet altfor nært land - en handling som skal ha vært ment som en hilsen til øya Giglio. Aktoratet vil også tiltale ham for å ha forlatt skipet før alle passasjerene var evakuert.

Men den tidligere kapteinens advokat, Francesco Pepe, sa under mandagens høring at ulykken ikke var Schettinos skyld. Han påsto også at hans klient ikke flyktet fra skipet etter forliset.

- Det var en arbeidsulykke. Man kan ikke gjøre en mann til forbryter fordi han hadde et uhell på jobb, forklarte han.

Også fem andre besetningsmedlemmer, inkludert sjefen for cruiseoperatøren Costa Crocieres kriseenhet, Roberto Ferrarini, risikerer å bli dømt for den tragiske ulykken.

Costa Concordia hadde 4.429 personer om bord da skipet grunnstøtte i et undersjøisk skjær og begynte å krenge 13. januar 2012. Skipet ligger fortsatt på siden ved Giglio og venter på å bli berget. (©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter