Antall smittetilfeller og Covid-19-retalerte dødsfall er på vei oppover i Europa, viser en oversikt utført av nyhetsbyrået AFP.

Bare i løpet av den siste uken er det registrert drøyt 1,6 millioner nye tilfeller i Europa, eller 239.000 daglige nye smittetilfeller, noe som er en økning på 18 prosent fra foregående uke.

Dette er en økning på hele 60 prosent fra august og september, da det var om lag 150.000 nye daglige smittetilfeller i Europa.

Hele 42 land i Europa har opplevde en økning i antall smittetilfeller den siste uken. Ukraina, Ungarn og Polen er verst rammet av nye smittetilfeller totalt sett.

Europa har nå 55 prosent av alle nye registrerte smittetilfeller på verdensbasis, ifølge AFP.

Les også: Trodde du pandemien var over? Smitten opp over 50 prosent

Antall dødsfall på vei oppover

Antall covid-relaterte dødsfall er også på vei oppover i Europa. De siste dagene har det i snitt vært registret 3120 daglige dødsfall. Dette er en økning på 16 prosent fra foregående uke.

Dette er første gang siden mai måned at antall daglige covid-dødsfall i Europa overstiger 3000. Det er imidlertid fortsatt et stykke unna rekorden for snittet på daglige dødsfall i Europa, som lå på 5735 dødsfall per dag i perioden 14. til 20. januar i år.

Russland, Ukraina og Romania har registret det høyeste antall dødsfall på kontinentet.

Les også: Kan bli aktuelt med nasjonale koronatiltak

100 på sykehus i Norge

I Norge er også smittetallet på vei oppover. På mandag var det registrert 1149 positive nye tilfeller i Norge. På tirsdag var tallet imidlertid nede på 388 positive tilfeller, ifølge statistikk fra Folkehelseinstituttet.

På onsdag er det 101 personer som er innlagt på sykehus, hvorav 30 er innlagt på intensivavdelingen.

Overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, skriver på Twitter onsdag formiddag at det hovedsakelig er uvaksinerte middelaldrende og eldre personer, samt eldre vaksinerte, som legges inn på sykehus for covid-19.

Les også: Flere fullvaksinerte smittet av korona i Trondheim: - Vi har sett en markant økning

160 barn har vært innlagt

Folkehelseinstituttet opplyser at totalt 160 barn og ungdom har vært innlagt på sykehus grunnet covid-19 i tidsperioden mars i 2020 til oktober i 2021. Til sammen har 5200 voksne vært innlagt i samme periode.

- Befolkningen under 18 år har hatt den laveste risikoen for sykehusinnleggelse gjennom hele pandemien, sier FHI-forsker, professor og barnelege Ketil Størdal, i en uttalelse tirsdag.

«I aldersgruppen under 18 år har 2-3 av 1000 smittede blitt innlagt på grunn av akutt infeksjon eller komplikasjoner i etterkant,» skriver Folkehelseinstituttet.

I Norge er det registrert 900 covid-dødsfall så langt i pandemien.

Onsdag ettermiddag kom helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) med beskjeden om at det kan bli aktuelt å gjeninnføre nasjonale og lokale tiltak om smitten fortsetter å øke.