RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Credit Suisse optimister til Yara-resultat

Sist oppdatert:
Meglerhuset Credit Suisse First Boston oppjusterer kursmålet i Yara før resultatene, men gjødselprisene har falt tilbake den siste uken. Les mer her
6 mai leverer Yara resultater, og analytikerne forventer sterke tall. Hovedårsaken er en sterk oppgang i gjødselprisene for første kvartal, en oppgang som har vært mye sterkere enn oppgangen i innsatsfaktorene – nemlig gass.

I en oppdatering fra meglerhuset Credit Suisse First Boston har de tatt konsekvensene av høyere gjødselpriser og oppjustert sine estimater. I notatet, som iMarkedet.no har fått tilgang til, fremgår det at de oppjusterer forventet resultat for 2005 og 2006 med henholdsvis 13 og 6 prosent.

Årsaken til denne oppjusteringen er at analytikerne i meglerhuset forventer at de gode prisene vil holde seg utover 2005.

For første kvartal forventer meglerhuset at Yara vil omsette for 11,1 milliarder kroner og få et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 1,6 milliarder kroner. Nettoresultatet ventes å nå 807 millioner kroner.

Beholder nøytral vekt

Men selv om meglerhuset forventer en positiv nyhetsstrøm fra selskapet så er deres langsiktige syn på at de langsiktige vekstspotensialet i inntektene til selskapet er begrenset og de velger derfor å beholde sin nøytrale anbefaling.

Meglerhuset har oppjustert kursmålet fra 88 kroner aksjen til 95 kroner hvilket impliserer en P/E (markedsverdi/overskudd) på 12.7.

Urea-prisfall

Etter flere uker med oppgang i de viktigste produktene viser denne ukens tall fra gjødselmarkedet nedgang for både Urea og CAN, mens det var oppgang i ammoniakkprisen.

Mens Urea skipet fra Svartehavet i forrige uke ble notert til historiske toppnivåer faller prisen denne uken til 248 dollar per tonn – fra 259 dollar per tonn. Dette er uansett langt høyere enn på samme tid i fjor.

Ammoniakkprisen denne uken ble notert til 281 dollar per tonn, mot 270 dollar per tonn forrige uke. CAN prisen falt til 186 dollar per tonn denne uken fra 195 dollar per tonn forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere