RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Credit Suisse positiv til norske oljeselskap

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Credit Suisse First Boston oppjusterer sine forventninger til Statoil og Hydro. Les hvorfor
Den internasjonale storbanken Credit Suisse First Boston (CSFB) oppgraderer både Norsk Hydro og Statoil etter en ny gjennomgang av de norske oljeselskapene.

I en analyse som ble sendt til bankens kunder onsdag morgen, og som iMarkedet.no har fått tilgang til, skriver CSFB at momentum er tilstede blant de norske selskapene.

- I fjor ble 17 letebrønner boret. I 2005 vil dette antallet være nærmere 30-40 og inkluderer flere potensialt store brønner i Norskehavet og i Barentshavet, skriver analytikerne.

Ved siden av høyere fart i leteaktiviteten har begge de norske oljeselskapene, Norsk Hydro og Statoil, høyere sensitivitet til råoljeprisen, mener storbanken som selv om det forventes høy volatilitet i råoljeprisene så vil risikoen være på oppsiden.

I analysen skriver CSFB at den sterke produksjonsveksten i forhold til sammenlignbare selskap, samt et bedret bilde for letevirksomhet og gearing i forhold til råvarepriser gjør at en reprising i positiv forstand kan skje i de norske oljeselskapene.

- Vi øker kursmålet med 10 prosent for begge selskapene, skriver analytikerne og melder om at de øker kursmålet i Statoil fra 96 kroner aksjen til 105 kroner aksjen. Meglerhuset øker også sin gradering til Nøytral fra Underperform.

Norsk Hydro går fra undervekt til outperform og kursmålet økes fra 525 kroner aksjen til 580 kroner aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere