RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew får arbeidsro

Sist oppdatert:
Det er klart etter at høyesterett på Filippinene i går avviste en anke mot den viktige dommen som kom i desember, hvor det igjen ble åpnet for fullt utenlandsk eierskap i filippinske gruver
Det var en gruppe bestående av blant annet krefter på venstresiden og stammeinteresser som sto bak anken som tok sikte på å stoppe den nye gruveloven på Filippinene.

Les:

Mulig trøbbel for Crews Mindoro-prosjekt

Ny filippinsk dom letter Crews partnerjakt(Ny)

I desember avsa filippinsk høyesterett sin lengste dom noensinne, hvor de stadfestet den ney gruveloven som åpner for at utenlandske gruveselskaper kan være majoritetseier i filippinske gruveprosjekter.

Motstanderne av dommen og den nye gruveloven mente den var grunnlovsstridig og at gruveindustrien i øyriket ikke trengte utenlandsk kapital.

Argumentasjonen ble bryskt avvist av høyesterett ifølge Manila Times. Retten skriver avvisningen at alle sider ved den nye loven har blitt tatt bredt opp og vurdert.

- Anken er avvist med endelig virkning, heter det i dommen, som dermed stopper alle muligheter for nye anker.

Norske Crew Gold og andre utenlandske gruveselskaper ser dermed ut til å være sikret stabile rammevilkår på Filippinene fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere