RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew får tilbake Mindoro(Ny)

Sist oppdatert:
Crew Gold melder at de nå har fått varsel om at de får tilbake konsesjonen på det store nikkelprosjektet Mindoro på Filippinene. Dette har fått Crew-aksjen til å løfte seg
Nytt: Kommentarer fra konsernsjef

Det er Crew Golds filippinske datterselskap Aglubang Mining Corp. som nå har fått beskjed fra myndighetene om at selskapet får tilbake konsesjonen på nikkelprosjektet på øya Mindoro. Den filippinske presidentens kontor har vedtatt en resolusjon som setter til side beslutningen som førte til at Crew overraskende mistet Mindoro-konsesjonen i juli 2001.

- Vi har fått et brev fra presidenten og miljøvernministeren, som var ministeriet som tok konsesjonen fra oss, hvor det bekreftes at konsesjonen er "fully reinstituted" uten hickups, sier konsernsjef Jan A. Vestrum i Crew til iMarkedet onsdag formiddag.

Resolusjonen vil gi Crew tilbake de fulle rettighetene som ligger i den tidligere inngåtte MPSA-avtalen (Mineral Production-Sharing Agreement) og retten til eiendommen hvor konsesjonen ligger. Ifølge Crew sier resolusjonen også at eventuelle problemer må løses under betingelsen satte frem i avtalen.

- Responsen fra presidentens kontor er et klart og sterkt signal om en holdningsendring i den filippinske regjering med hensyn til gruvedrift, skriver Crew i en kommentar.

Vestrum sier at selskapet nå vil jobbe for fullt for å få til en operasjon på konsesjonen, og mener at forholdene nå er eksepsjonelt gode får å få til noe med nikkel prosjektet. Han viser til en råsterk nikkelpris og stor interesse fra kinesiske industri for å sikre seg råvaretilgang.

Det var på en presentasjon i forrige uke konsernsjef Jan A. Vestrum i Crew uttalte at de nå hadde gode forhåpninger om å få tilbake Mindoro-konsesjonen etter å ha hatt flere samtaler med filippinske myndigheter, deriblant ansvarlig minister.

- Vi føler at den konsesjonen får vi tilbake, sa Vestrum i forrige uke, og fortalte at selskapet allerede har startet arbeidet med å lage en presentasjon til potensielle industrielle partnere samt et datarom.

- Vår sjefsgeolog er i Filippinene nå, og vil sluttføre arbeidet med presentasjonen og datarommet. Vi har også overlevert en masse data som vi har sittet på siden konsesjonen ble tatt fra oss, til prosessering, sier Vestrum til iMarkedet i dag.

Forelpig anslag indikerer en ressurs på 200 millioner tonn malm, som Vestrum beregner vil gi omkring 2 millioner tonn nikkel. Han ser også gode muligheter for å kunne utvinne andre metaller fra den mineralrike lateritten på Mindoro.

- Vi mener denne forekomsten er sterkt undervurdert og vil gjøre vårt for å endre dette, sier Vestrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere