RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew Gold foran skjema

Sist oppdatert:
Gullselskapet Crew Gold melder nå at de er foran skjema i forbindelse med istandsettelsen av foredlingsanlegget Nugget Pond.
Det var før jul at Crew Gold kjøpte foredlingsanlegget Nugget Pond på Newfoundland i Canada. Siden har selskapet arbeidet med å sette anlegget i stand for foredling av gullmalmen fra gullgruven Nalunaq på Grønland.

I en oppdatering fredag melder Crew Gold at de er foran skjemaet med arbeidet og forventer å kunne ta første leveranse av malm fra Grønland i begynnelsen av februar.

I første omgang vil malmen gå sjøveien til South Brook på Newfoundland og derfra på lastebil til anlegget. Dette vil gi tilleggskostnader på 13 dollar pr. tonn malm. Senere er er planen å åpne en dedikert losseterminal ved Snook's Arm.

Crew skriver i meldingen at operasjonen på Newfoundland vil sette selskapet i stand til å foredle malmen flere måneder tidligere enn i dag noe som vil bedre kontantstrømmen fra Nalunaq-gruven.

Nugget Pond-anlegget har stått siden 2004 frem til det ble kjøpt av Crew Gold i oktober i fjor. Tidligere ble malmen fra Nalunaq foredlet i Spania.

Det meldes også om økt effektivitet i malmuttaket på Grønland og med ytterligere forbedringer forventer Crew å nå målet om 500 til 550 tonn pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere