RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew leter etter tysk kjøper

Sist oppdatert:
Crew har siden de erklært opsjonen på olivinforekomsten Seqi på Grønland jobbet med å finne en industriell partner til prosjektet. Selskapet håper på en avtale med en ledende tysk stålprodusent
Det går frem av en artikkel i bransjetidskriftet Minesite.com.

Det er et par måneder siden Crew erklært opsjonen på å kjøpe lisensen på olivinforekomsten Seqi i det sydlige Grønland. Nå håper selskapet på å finne en industriell partner som kan finansiere en kommersialisering av ressursen.

Adm. direktør Jan Vestrum i Crew sier til Minesite at selskapet håper å få på plass en avtale med en ledende tyske forbruker av olivin. Meningen er å få kjøperen til å betale for en kommersialiseringsstudie i tillegg til å stille med kapitalen for en utbygging av gruven.

Olivinmarkedet i Europa er dominert at North Cape Minerals, som for to uker siden kjøpte opp resten av norske Olivin AS. Crew håper å kunne bli en alternativ leverandør til den europeiske stålindustrien.

Seqi-prospektet inneholder olivin med en gehalt på 94-98 prosent med rent magnesiumjernsilikat. Meningen er å skipe olivinen direkte på skip i Fiskfjorden som ligger rett ved prospektet.

Ressursen er estimater å inneholde 46 millioner tonn, og Vestrum ser for seg en årlig produksjon på 2 millioner tonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere