RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew melder om gode olivinresultater

Sist oppdatert:
Crew har i løpet av høsten gjennomført en større leteaktivitet på olivinforekomsten Seqi, og indikasjonene er gode. Selskapet ser nå på muligheter for tidlig produksjon
Crew melder at de nå har boret 22 borehull på olivinforekomsten Seqi på Grønland, og alle hullene har endte i massive olivinforekomster.

Boreresultatene viser ifølge Crew at forekomsten er betydelig større og av bedre kvalitet enn antatt. Boringene viser en olivin gehalt på over 95 prosent i snitt, og store mengder med en renhet på 98 prosent. Det indikeres nå ressurser på en million tonn per vertikal meter.

Det er også tatt ut 50 tonn som er sendt til partner LKABs anlegg i Sverige.

Det er videre gjennomført en større landstudie med tanke på en åpen gruve og infrastruktur inkludert utskipningsterminal. Det er også gjort omfattende studier av havbunnen med tanke på navigering av bulkskip inntil forekomsten.

Crew ser også på planer for en tidlig produksjon av olivinforekomsten, og selskapet ser en mulig årlig produksjon på 1 million tonn årlig fra en åpen gruve. Det skal avhengig av godkjennelse fra myndighetene på Grønland sendes av gårde ytterligere testmengder utover våren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere