RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew Minerals klar med plan

Sist oppdatert:
Crew Minerals har nå utarbeidet en plan for en rask utbygging av nikkelprosjektet Mindoro.
Det nye planen for utviklingen av nikkellisensen Mindoro på Filippinene er nå klar fra Crew Minerals. Planen tar sikte på å nå en årlig produksjon på 60.000 tonn nikkel gjennom to utbyggingsfaser.

Første trinn vil være en utbygging til 37.000 tonn nikkel og 3.000 tonn kobolt årlig. Utbyggingen av første trinn er beregnet til 1,4 milliarder dollar. Det vil gi en produksjonskostnad på 2,36 dollar per pund nikkel.

Fase to er beregnet til omkring 300 millioner dollar og vil øke produksjonen av nikkel til 60.000 tonn årlig. Samtidig ventes det å senke produksjonskostnaden til 1,86 dollar per pund.

Planen er basert på kjøp av svovel til foredlingen i markedet, siden Crew Mienrals har kommet til at utvinning av svovel fra Pamplona-prosjektet på Filippinene ikke vil være økonomisk.

Planen som nå er utarbeidet danner grunnlaget for den videre utviklingen av en full studie av prosjektet mot en gjennomførbarhetsvurdering.

Crew Minerals mener de nå trenger ytterligere 6-8 måneder til videre utviklingen av en studie, deretter følger en 12 måneders periode for videre utvikling av prosjektet med en finansierings- og gjennomførbarhetsstudie, samt ytterligere testboring.

Ingeniør og utbyggingsarbeidene er ventet å ta 2,5 til 3 år inkludert oppnåelse av godkjennelse og lignende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere