RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew nyeste gullkjøp bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Gullselskapet Crews neyste kjøp av gullgruver sammen med partner Metorex Group har vist bedre resultater enn ventet. Metorex sliter fortsatt med lønnsomheten
Det går frem av den foreløpige resultatrapporten til det sydafrikanske gruvekonsernet Metorex Group for regnskapsåret 2003, som ble avsluttet 30.juni. Selskapet har avvikende regnskapsår.

Metorex kjøpte i våres sammen med Crew Development og MCI Gold en gulldivisjon fra gullprodusenten Avgold. Gullgruvene som er samlet i selskapet Barberton Mines Ltd. ifølge Metorex produsert bedre enn ventet i det korte perioden siden overtagelsen. I de to uken som Barberton har vært inkludert i Metorex' regnskaper har gruvene gitt et positivt resultatbidrag.

Deler av produksjonen, 177 kilo pr. måned, er nå sikret via hedging til en pris på 103.462 sørafrikanske rand pr. kilo, det tilsvarer. Sikring er gjort for en periode på tre år.

Metorex jobber med å konvertere produksjonen ved Barberton-gruvene til deres egen driftsstrategi, og signalene fra de ansatte skal vær epositive.

Metorex eier 54 prosent av Barberton, mens Crew sitter med 20 prosent, og det resterende eies av MCI. Crew eier i tillegg 5 prosent av aksjene i Metorex.

Metorex hadde inntekter i regnskapsåret 2003 på 886,3 millioner rand, og fikk et driftsresultat på 39,5 millioner. I samme periode i 2002, gikk konsernet med et overskudd på driften på 117,5 millioner, etter inntekter på 863 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere