RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew opprettholder målsetninger

Sist oppdatert:
Gruveselskapet Crew Deveopment opprettholder målsetning om å igangsette gullproduksjonen på Grønland i begynnelsen av neste år. Selskapet har lagt frem et vorvente underskudd for 2003
Crew Development fikk i sitt regnskapsår for 2003 et underskudd på 18,9 millioner canadiske dollar, mot et tilsvarende underskudd for 2002 på 40,8 millioner. Crew har avvikende regnskapsår som ble avsluttet 30. juni.

Inkludert i underskuddet er tap på salg av eiendeler som ikke lenger er definert som kjernevirksomhet, blant annet Metorex-aksjene og jordvarmeprosjektet i Canada. Totalt var disse tapene på 11,3 millioner canadiske dollar i 2003.

Selskapet opplyser at de har klart å redusere overhead-kostnader med 35 prosent på årsbasis, og hadde ved utgangen av juni 6,7 millioner dollar på bok.

Crew Development skriver i rapporten at de opprettholder målsetningen om gullprodusjon på Nalunaq i januar 2004, og at selskapet skal forsere produksjonen i forhold til opprinnelig plan. Ifølge årsrapporten forventer Crew at full kapasitet på bryting av 420 til 450 tonn malm pr. dag skal nås ved utgangen av første kvartal.

Selskapet plassert i slutten av august et konvertibelt lån på 120 millioner kroner blant annet til en rekke større amerikanske investeringsbanker. Lånet er planlagt børsnotert i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere