RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew-partner fikk inn kun brødsmuler(Ny)

Sist oppdatert:
Crews partner i gruvelisensen Nalunaq på Grønland har hentet inn penger til sin leteaktivitet, men fikk kun inn 14 prosent av det de siktet mot i emisjonen
Nytt: Oppdatert med mer om Nunas finansieringsforpliktelser

Det grønlandske selskapet NunaMinerals som blant annet eier 17,5 prosent av gullgruvelisensen Nalunaq på Grønland har gjennomført to emisjonsrunder i våres, den siste ble avsluttet 12. juni. Utkomme av emisjonene er meget skuffende.

I begynnelsen av mai la Nuna frem planer om å få inn 18 millioner danske kroner, men fasiten viser at de kun har skrapt sammen knappe 2,5 millioner danske kroner. Ved inngangen til året hadde 2,9 millioner danske kroner i likvider. Heldigvis for Nuna, så er det Crew som finansierer utbyggingen av gullgruven Nalunaq på Grønland.

Kan slite

Crew og Nuna fikk tidligere i år produksjonstillatelse på Nalunaq for 30 år. Det er ventet en årlig produksjon på 90.000 unser gull pr. år. I tillegg til Nalunaq, så har NunaMinerals en eierandel på 33 prosent i den 1.059 kvadratkilometer store letekonsesjonen i området rundt Nalunaq.

Det er for leteområdene utenfor Nalunaq at Nuna nå kan få problemer. Her må selskapet selv dekke sin andel av letekostnadene, og Crew har signalisert at de vil øke leteaktiviteten i disse områdene. Dersom ikke Nuna klarer å løfte sin del av kostnadene kan de risikere å bli ytterligere utvannet.

Emisjonen

Nuna-aksjene er lagt ut på kurser mellom 100 og 110 danske kroner. Totalt ble det lagt ut 17,6 millioner aksjer, men det ble kun tegnet 24.263 aksjer.

Før emisjonene eide det grønlandske hjemmestyret 91 prosent av aksjene i NunaMinerals.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere