RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew-partner henter penger

Sist oppdatert:
Gruveselskapet Crew Developments partner i gullprosjektet Nalunaq, grønlandske NunaMinerals er i ferd med å gjennomføre en emisjon
Det går frem av en pressemelding fra NunaMinerals.

Bakgrunen for emisjonen er å øke selskapets økonomiske grunnlag til videre drift og vekst. Det er snakk om å hente omkring 18 millioner kroner i en todelt emisjon.

Av de 173.000 aksjene som er planlagt utstedt skal, skal 70.000 legges ut med fortrinnsrett for eksisterende aksjonærer, mens resten av aksjene legges ut uten fortrinnsrett.

Grønlandske myndigheter ved Grønlands Hjemmestyre eier 91 prosent av aksjene i NunaMinerals for emisjonen, men vil avstå fra å tegne seg, og vil ved fulltegning bli utvannet til 63 prosent.

Emisjonen er ikke garantert, og emisjonsperioden går frem til 8. mai.

NunaMinerals har en eierandel på 17,5 prosent i gullgruveprosjektet Nalunaq, mens Crew eier det resterende. Selskapene fikk nylig produksjonstillatelse på Nalunaq for 30 år. Det er ventet en årlig produksjon på 90.000 unser gull pr. år.

I tillegg til Nalunaq, så har NunaMinerals en eierandel på 33 prosent i den 1.059 kvadratkilometer store letekonsesjonen i området rundt Nalunaq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere