RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew-partner ser på felles produksjon

Sist oppdatert:
Det candiske gruveselskapet St. Jude vil nå se på muligheten for et felles videreforedlingsanlegg for sine gullkonsesjoner i Ghana inkludert Crews Hwini-Butre-konsesjon
Det går frem av en melding sendt ut av St. Jude mandag kveld i forbindelse med at de kjøper seg opp i Benso-lisensen.

St. Jude har inngått en avtale om å kjøpe ut de to andre eierne i Benson-konsesjonen som ligger i gullbeltet Ashanti i det vestafrikanske landet Ghana. Fairstar Explorations Inc. og Architect Co-Partners Limited selger sin samlede eierandel 29.875 prosent til St. Jude mot oppgjør i aksjer og kontanter, samt en mindre royaltydel av fremtidig produksjon.

Benso-konsesjonen består av tre blokker som nå skal undersøkes videre med tanke på et ressursestimat neste år. Videre skriver St. Jude i meldingen at de er i ferd med å sette i gang en forarbeidsstudie for Hwini-Butre-konsesjonen, hvor Crew Development er medeier.

St.Jude mener det er gode muligheter for at videreforedlingen av malmen fra de to konsesjonen kan skje ved et felles anlegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere