RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew reddet av dattersalg

Sist oppdatert:
Uten nedsalget i datterselskapet Crew Minerals hadde andre kvartal vært et nytt svak kvartal for Crew Gold.
Crew Gold dikk solgt en ny last med gull i løpet av andre kvartal som begrenset noe av underskuddet på driften, men ikke nok til å hindre nye underliggende underskudd.

Nedsalget av datterselskapet Crew Mienrals gjorde imidlertid at Crew Gold kunne logge et pent overskudd på bunnlinjen. Nettoresultatet endte på 26,8 millioner dollar etter salgsgevinsten på Crew Mienrals på 46 millioner dollar. Uten dette hadde regnskapene vist et underskudd på omkring 20 millioner dollar.

Driftsinntektene endte på 13,5 millioner dollar i andre kvartal, mot nær null i forgående kvartal.

En av årsakene til den svake underliggende driftsutviklingen til Crew, sett bort fra at selskapet fortsatt ikke har fått produksjonen fullt oppe å stå, er et fortsatt høyt kostnadspress i bransjen.

Gullproduksjonen i andre kvartal endte på 48.365 unser, opp fra 12.912 i første kvartal. Nalunaq-gruven bidro i andre kvartal med 21.697 unser.

Crew Gold sikter nå mot en årlig produksjon på over 700.000 unser så snart produksjonen ved de tre gruveområdene Nalunaq, Lefa og Masara kommer opp i full kapasitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere