RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew ser fallende kostnader

Sist oppdatert:
Crew-sjef Jan A. Vestrum opprettholder nå sitt mål om lavere fremtidige produksjonskostnader for gullgruven Nalunaq, og mener iverksatte tiltak allerede gir resultater.
Det er optimaliseringsprogrammet utarbeidet av konsulentselskapet Snowden som nå er under implementering i gruvedriften på Grønland. Første fase av programmet har ifølge en oppdatering fra Crew allerede gitt resultater i form av høyere gullgehalter i malmen som foredles.

I det siste malmprosessering i Spania har selskapet oppnådd en gjennomsnittlig gullgehalt på sterke 21,69 gram pr. tonn som gir en estimert kontantkostnad på mellom 265 og 275 dollar pr. unse.

Tiltakene som hittil er iverksatt har fokusert på bedre spreningsarbeid, geologisk kontroll og overvåkning. Arbeidet med fase to er nå i gang, og Crew forventer å realisere ytterligere forbedringer i effektivitet og produksjonsrater i andre halvår i år..

Selskapet opprettholder også sitt langsiktige mål om å oppnå en kontantkostnad på mellom 250 og 270 dollar pr. unse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere