RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew starter testing på Filippinene

Sist oppdatert:
Gruveselskapet Crew har myndighetenes godkjennelse til å ta ut et parti med svovel fra Pampelona-lisensen. Svovelen skal testes med tanke på leveranser til en større regional gjødselprodusent
Totalt har Crew fått myndighetenes godkjennelse til å ta ut 2.000 tonn svovel fra lisensen. Utgravingen vil finne sted i august og september, og bekostes av den industrielle partneren som er et større gjødselkonsern i regionen.

Totalt er testprogrammet ventet å koste omkring 500.000 dollar.

Pamplona-funnet ligger på Negros-øya i Filippinene. I forbindelse med uttaket av svovel er det startet oppgradering av veinettet og havneanlegget tilknyttet forekomsten. Avhengig av resultatene fra testingen vil Crew sammen med partneren starte planlegging av regulær produksjon.

Pamplona-prosjektet ble først utviklet i 1974, og har en indikert ressurs på 40 millioner tonn, samt mulige ressurser på 80 millioner tonn. Malmen har et svovelinnhold på 30 prosent i snitt.

Crew mener det er et potensial for en produksjon på 2 til 4 millioner tonn malm årlig, med 1 million årlig i oppstarten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere