RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew tester illeluktende potensial(Ny2)

Sist oppdatert:
Crew Development skal nå foreta en fullskala test av svovelforekomsten Pamplona på Filippene med tanke på kommersialisering av forekomsten. En industriell partner er på plass
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Forberedelsene til testingen er allerede i gang, ifølge en melding fra selskapet. Alle kostnader ved testing vil bli dekket av en innenlandske industriell partneren som ved en kommersialisering vil være kjøper av svovelen.

- Hvem er partneren

- Det er et filippinsk selskap som i dag importere svovelen de bruker i produksjonen. De vil være en varig og betydelig kjøper av svovel, sier informasjonsdirektør Truls Birkeland i Crew til iMarkedet.

Han vil ikke gi opplysninger rundt identiteten til selskapet. Finansieringen av en kommersialisering skal ikke forestås av Crew.

- Vår målsetning er å drive med kjernevirksomheten som er gull og edelmetaller, men vi vil også gå etter interessant prosjekter, men da gjennom industrielle partnere. Det vil bli gjort gjennom "earn-in-deal", hvor partneren dekker kostnadene ved å bringe prosjektet til en kontantstrøm mot at de får en egenkapitalandel, sier Birkeland, som peker på at Crews innsatsfaktor er lisensen som de i dag eier 100 prosent.

Når det gjelder søknad om driftskonsesjon, skulle det bli aktuelt, så vil det bli overlatt til den lokale partneren.

- Vi har erfaring med at det letter prosessen, sier Birkeland.

Produksjonspotensialet antydes til å ligge i området 2-4 millioner tonn malm. Holder dette stikk skal prosjektet kunne drives som en frittstående gruveenhet. Den gjennomsnittlige gehalten i malmen skal med 38 prosent svovel.

Ifølge Birkeland vil det nå bli tatt ut en større porsjon malm som vil bli foredlet og brukt i produksjonen til partneren. Det avgjørende for kommersialisering vil være om malmen lar seg ta ut og foredle til en lavere prisen enn importen.

- Vi mener den kan leveres til svært konkurransedyktig pris, sier Birkeland.

Pamplona-forekomsten ligger på den filippinske øya Negro. Prosjektet ble først utviklet i 1974 og det er indikert ressurser på 40 millioner tonn malm som kan drives ved en åpen mine. Videre er det indikert ytterligere 80 millioner tonn ressurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere