RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew vil forsere utvinningen på Grønland(Ny)

Sist oppdatert:
Gruveselskapet Crew Development jobber nå med å revidere gruveplanen for et større malmuttak og raskere oppstart
Nytt: Oppdatert med kommentarer

Ifølge en melding fra selskapet ser Crew nå på mulighetene for et uttak av 420-450 tonn gullmalm pr. dag, mot 350 tonn i den opprinnelige planen som dannet grunnlaget for finansieringen.

Det vil ved en gjennomsnittlig gullgehalt på 0,9 gram pr. tonn øke årlig produksjon fra 90.000 til 130.000 unser.

- Det gir oss mulighet til å nå høyere produksjon til samme tidspunkt, sier informasjonsdirektør Truls Birkeland i Crew til iMarkedet.

En intensjonsavtale med spanske Rio Narcea for prosessering av malmen kan bane vei for en slik økning. I tillegg kan en endelig avtale med Rio Narcea fremskynde oppstart av produksjonen. Crew hadde opprinnelig en intensjonsavtale med en canadiske aktør.

Crew mener at det nye produksjonsnivået kan bli nådd i fjerde kvartal 2004. Prosesseringen skal skje gjennom fire årlige laster på 35.000-40,000 tonn hver.

Rio Narceas anlegg skal være det mest moderne gullutvinningsanlegget i Europa med en dagskapasitet på 2.000 tonn. Kostnadene pr. tonn skal være sammenlignbare med andre alternativer ifølge Crew.

- Produksjonskostandene blir sammenlignbare, det er ingen vesentlig trade off mellom økt kapsitet og produksjonkostnaden, sier Birkeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere