RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crews gullinvestering bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Utviklingen i produksjonen fra gullgruvene samlet i Barberton Mines Ltd går bedre enn ventet også i tredje kvartal
Det opplyser det sørafrikanske gruveselskapet Metores i sin regnskapsmessige første kvartalsrapport. Crew Development har en eierandel på 20 prosent i Barberton Mines etter at de sammen med Metorex og MCI Gold kjøpte gullgruvene fra Avgold i våres.

Metorex eier 54 prosent av Barberton og forestår driften, mens MCI har 24 prosent. Crew eier også 5 prosent av Metorex.

Ifølge Metorex har utviklingen i Barberton oversteget selskapets forventinger også i første kvartal, og det er solgt 875 kilo gull fra gruvene i løpet av kvartalet som endte 30. september.

Gullet er solgt til en snitt pris på 101.356 sydafrikanske rand pr. kilo, mens kontantkostnadene nå ligger på 74.332 rand/kg. Metorex forventer at kostnadene skal falle ytterligere i inneværende kvartal i tråd med tidligere signaler.

Metorex gikk med et underskudd på 2,6 millioner rand i første kvartal, etter driftsinntekter på 281 millioner rand. I foregående kvartal gikk gruvekonsernet med et underskudd på 7,2 millioner.

Selskapet sliter fortsatt med en sterk rand-kurs samt svak kobberkvalitet i to av sine gruver. Det var hovedårsaken til underskudd, som ble noe rettet opp av de gode inntektene fra Barberton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere