RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crews olivinprosjekt går videre

Sist oppdatert:
Gruveselskapet Crew olivinprosjekt på Grønland vil nå bli tatt videre i henhold til avtalen med svenske LKAB. Det skjer etter foreløpig analyse av forekomstene
Det er LKAB gjennom sitt datterselskap Mielco som nå har bedt Crew om å ta prosjektet videre i henhold til avtalene selskapene inngikk i fjor. Bakgrunne er resultatene fra den foreløpige gjennomførbarhetsstudien som selskapene jobber med på Grønland, som blant annet har omfattet et større antall leteboringer på prospektet.

Minelco har en opsjon på å kjøpe 51 prosent av olivinprosjektet Seqi gjennom å børe alle kostnader relatert til utviklingen av en gruveoperasjon definert i gjennomførbarhetsstudien som nå utarbeide. Arbeidet med studien betales også av Minelco.

Ifølge Crew har mesteparten av arbeidet med ulike gruvedriftsalternativer nå blitt fullført slik at kostnadsestimeringen kan iverksettes. Det pågår nå arbeid med en miljøstudie og formelle søknader til grønlandske myndigheter er under utarbeidelse for gjennomføring av industrielle testprogram i inneværende år. I tillegg jobbes det med søknader for fullskala gruvedrift og utskipningslisens.

Olivin brukes som en innsats faktor i videreforedlingen av stål, og Crew har tidligere signalisert av en tidlig produksjon kan komem i gang innen utgangen av året.

Crew skriver i pessemeldingen at de fremover vil gi mindre innsyn i prosessen og detaljene rundt utviklingen av Seqi sammenlignet med selskapets andre prosjekter. Dette skyldes de sensitive kommersielle forholdene i mineralmarkedet.

Den videre partnerskapsavtale mellom Crew og LKAB er ikke ferdigforhandlet, og Crew vil komme tilbake med mer informasjon når en slik avtale er på plass og selskapene har etablert et felles driftsselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere