RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cruisebransjen merker ikke Madridbombene

Sist oppdatert:
De store cruiserederiene har ikke merket noe fall i bestillingene i kjølvannet av forrige ukes terrorbomber i Madrid, tross økt global terrorfrykt
Det uttaler cruisetopper til Reuters tirsdag kveld.

Det har vært fryktet at terrorbombene i Madrid igjen skulle gi en smell for bookingutviklingen hos cruiserederiene, siden cruiseskip er ansett som gode terrormål. Det ser imidlertid ut til at de reisende ikke lar seg stoppe fra å ta en cruiseferie.

Det ser ikke ut til å ha noen virkning, så langt, men vil ikke merke det på en stund, sier visestyreformann Howard Frank i Carnival Corp til Reuters. Carnival er verden største cruiserederi.

- Basert på hva vi kan se nå, ser det ikke ut til å være noe større hendelse i forhold til å ramme oss, sier konsernsjef Richard D. Fain i Royal Caribbean Cruises til nyhetsbyrået. Oslo-noterte RCL er nummer to blant verdens cruiserederier.

Andre cruisesjefer som har deltatt på Seatrade-konferansen i Miami bekreftet de to store cruiserederienes uttalelser, og har ikke sett noen effekter på bestillingen etter at over 200 mennesker ble drept av flere terrorbomber i den spanske hovedstaden torsdag i forrige uke.

Alle melder om sterk aktivitet i begynnelsen av 2004, og sier at både aktiviteten, antallene prisene på bestillingene er klart opp fra i fjor. Det har kommet 15 nye skip i markedet det siste året som bidrar til å øke bestillingsaktiviteten.

Det er ventet at cruiserederiene vil frakte omkring 10,6 millioner gjester i år, en økning på 11,5 prosent fra 2003.

- Vi opplever alle ganske positiv etterspørsel sammenlignet med i fjor, både på bookinger og yield, sa konsernsjef Colin Veitch i Norwegian Cruise Lines på konferansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere