Cruiseskip satt i karantene

Foto: EL SOL DE MARGARITA / BILLY CASTRO (EPA/Scanpix)

Mannskapet ombord har testet positivt på svineinfluensa.

18.06.09 14:13

Det spanske cruiseskipet Ocean Dream er satt i karantene og får ikke legge til kai. Torsdag formiddag, norsk tid, har skipet forlatt Margarita utenfor Venezuela, og satt kursen mot øya Aruba i Det karibiske hav.

Skipet har tidligere blitt nektet å legge til kai i Grenada og Barbados.

Grunnen til karantenen er at tre av mannskapet viste seg å være smittet av svineinfluensa, viruset H1N1. Elleve andre ansatte har symptomer på sykdommen.

Karantenen kommer til å vare til 24. juni, ifølge en representant for Venezuelas helsemyndigheter. Her er det til nå registrert 60 tilfeller av svineinfluensa, melder nyhetsbyrået AP.

Det er 1219 passasjerer om bord, i tillegg til et mannskap på 460. Nasjonaliteten til cruisepassasjerene og de som er smittet er ikke kjent. Skipet er administrert av den spanske turoperatøren Pullmantur.

Fredag besluttet Verdens helseorganisasjon (WHO) å heve alarmnivået for svineinfluensaen til høyeste nivå – nivå seks. Her ble det lagt til grunn at totalt 74 land har meldt inn 29.669 tilfeller av svineinfluensa. Hittil har 145 mennesker dødd av sykdommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.