Gå til sidens hovedinnhold

Cruisetrafikk kan bli historie

Cruiseselskapet RCCL mener Oslo ikke legger forholdene til rette og truer nå med å flytte selskapets trafikk til Stockholm.

- Havnefasilitetene i Oslo er de dårligste i Europa, sier Roar Ingdal, leder i Cruiseselskapet RCCLs aktiviteter i Norden til DN.

Dårlig mottatt av Oslo

Selv om selskapet ønsker å bli værende i Oslo, er de mektig lei av holdningen de blir møtt med fra de lokale myndigheter og Oslo Havn.

- Vi er veldig usikre på om Oslo egentlig vil satse på cruise. I Stockholm blir vi møtt med en helt annen holdning, med lavere avgifter og snart ny cruiseterminal, fortsetter han.

Nå skal de i dialog med den politiske ledelsen og med Oslo Havn. Uten positive signaler derfra kan cruisetrafikken til Oslo være over for RCCL sin del.

Havnesjefen ser ikke problemet

Ifølge DN synes ikke Havnesjef i Oslo, Anne Sigrid Hamran, at facilitetene i Oslo er dårlige.

- Vi får gode tilbakemeldinger fra skipene som kommer på dagsbesøk og vi har plass til de som ønsker å komme. Men det er klart at vi også har noen utfordringer, før hadde vi elleve kilometer kai, nå har vi bare fem, sier Hamran til DN.

Havnesjefen åpner i følge DN opp for store investeringer for å friste de store rederiene til å satse på Oslo. Både Vippetangen og Filipstad/Hjortneskaia blir vurdert som fremtidige cruisekaier med terminal, skriver DN.

Reklame

Stort salg på alt til løpeturen