RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crystal-skipene nær dumping(Ny)

Sist oppdatert:
Et av børsens verste tapsprosjekter, Crystal Production, skal være nær en avtale om salg av produksjonsskipene Crystal Ocean og Crystal Sea som betyr null til aksjonærene
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør

Ifølge en melding fra selskapet har Crystal inngått en betinget avtale om salg av de to produksjonskipene til priser som er vesentlig under pålydende pantegjeld. Det vil dermed ikke være noe igjen å hente for aksjonærene skulle salget bli endelig. Kjøper er ikke navngitt.

Til iMarkedet opplyser adm. direktør Hans-Jørgen Wibstad i Cyrstal Production at selskapet ikke er i mål med hva som skjer skulle salget av skipene gå i boks.

- Vi er ikke der foreløpig(...)det blir en betydelig negativ egenkapital og vi har ikke vesentlige andre eiendeler, presiserer han overfor iMarkedet.

Han bekrefter at oppløsning av selskapet er et av alternativene dersom salget går i orden. Aksjen er satt på observasjonslisten på Oslo Børs, og har falt 26 prosent til 20 øre.

Forbehold under avtalen skal løftes innen 8. august 2003, og overlevering av skipene skal skje innen utgangen av oktober 2003, dersom salget gjennomføres.

- Hvilke forbehold er det som gjenstår, og er den foreløpige avtalen godkjent av Crystal-styret?

- Det vil jeg ikke gå innpå, sier Wibstad til iMarkedet.

- Avtalen er godkjent av og inngått i full forståelse med selskapets pantelånsbanker, og dersom transaksjonen gjennomføres vil den medføre en betydelig negativ egenkapital i selskapet, skriver selskapet i meldingen.

Bankene vil finansiere selskapet frem til overlevering dersom salget kommer på plass. Skipene ligger i dag i opplag i Arendal. Skipene har ikke generert inntekter på nærmere to år, og selskapet har vært gjennom flere runder med refinansieringer. Investoren Tharald Brøvig er blant de største taperne på selskapet, som i sin tid het Brøvig Offshore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere